KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

fb

unnamed

Dvorci Slovačke

Termini: 23-26. maj, 26-29. septembar
4 dana - 2 noćenja

1. DAN: BEOGRAD, NOVI SAD ...
Polazak iz Beograda oko ponoći (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje), iz Novog Sada oko 1h. Vožnja preko Srbije, Mađarske, Slovačke sa usputnim pauzama za odmor i prelazak državnih granica.

2. DAN: ... DEVIN – BRATISLAVA
U prepodnevnim časovima dolazak u Devin. Nekadašnji dvorac Devin je od svog nastanka imao izuzetan strateški značaj – u njemu su boravili Kelti, Rimljani, Germani, Sloveni i Mađari. Pod udarom Napoleona dvorac je nastradao i nikada više nije povratio nekadašnji sjaj. Ostaci nekadašnjeg dvorca danas predstavljaju idealno mesto za šetnju i odmor, sa predivnim pogledom na ušće reke Morave u Dunav. Fakultativni obilazak utvrđenja Devin i nakon toga slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazak prema centru Bratislave, gde nas očekuje razgledanje starog grada. Šetnju počinjemo obilaskom areala Bratislavskog dvorca, koji se uzdiže iznad Dunava na visini od 100m i predstavlja simbol grada. Svoj barokni izgled dvorac dobija u 18. veku zahvaljujući Mariji Tereziji. Danas se u njemu nalazi istorijski odsek Slovačkog narodnog muzeja. Dalje nastavljamo prema Katedrali Sv. Martina, obilazimo Glavni trg sa fontanom iz 16. veka, Narodno pozorište... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U kasnim popodnevnim časovima smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

3. DAN: BRATISLAVA - DVORAC BOJNICE (FAKULTATIVNO) I NITRA (FAKULTATIVNO) – BRATISLAVA
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Bratislavi ili mogućnost fakultativnog obilaska dvorca Bojnice i Nitre. U dogovoreno vreme polazak prema dvorcu Bojnice, koji spada u red najlepših arhitektonskih blaga Slovačke. Dvorac je tokom svoje istorije menjao vlasnike, svaki od njih ga je obnavljao po svojoj želji. Mađarski kralj, Matija Korvin je voleo da posećuje dvorac i često je diktirao kraljevske edikte ispod lipe, koja se danas naziva lipa kralja Matije. Poslednji značajni vlasnik dvorca bio je Jovan Palfi, koji ga je krajem 19. veka obnovio u stilu francuskih dvoraca na Loari, a samu unutrašnjost ukrasio je tapiserijama, antikvitetima, slikama i skulpturama. Po dolasku obilazak dvorca i nakon toga slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazak prema Nitri. Po dolasku šetnja gradom preko Župnog trga do Nitranske tvrđave, obilazak areala, nakon čega sledi obilazak najvećeg trga u Nitri – Trg Svatopluka na kome se nalazi Opštinska kuća iz 19. veka, pozorište Andreje Bagara i Marijanski stub. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: -BRATISLAVA – DVORAC CRVENI KAMEN (FAKULTATIVNO) – BRATISLAVA
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno vreme u Bratislavi ili mogućnost fakultativnog odlaska do dvorca Crveni Kamen. Dvorac Crveni Kamen je jedan od nabolje očuvanih dvoraca u Slovačkoj. Iako je porodica Fugger izgradila masivnu tvrđavu u prvoj polovini 16. veka na mestu prvobitnog kraljevskog zamka iz 13. veka, ipak je najznačajniju ulogu u istoriji dvorca odigrala austro-ugarska porodica Palfi, koja ga je postepeno preuredila u veličanstvenu rezidenciju sa bogatom, ukrasnom štukaturom i freskama u unutrašnjosti. Zbog svog jedinstvenog šarma, dvorac je postao mesto snimanja raznih filmova i bajki... Obilazak dvorca i nakon toga slobodno vreme. U dogovoreno vreme okupljanje i povratak u Bratislavu (ukoliko nisu svi putnici krenuli na fakultativni izlet, ukoliko jesu kreće se prema Srbiji).Vožnja kroz Slovačku, Mađarsku, Srbiju sa usputnim pauzama za odmor i prelaska državnih granica. Dolazak u Novi Sad i Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA: 99€
SPECIJALNA PONUDA: 89€. BROJ MESTA JE OGRANIČEN.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu,
- smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu 3* u Bratislavi ili bližoj okolini, smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
- obilazak prema programu putovanja,
- usluge vodiča – pratioca tokom putovanja,
- troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje;
 - Fakultativne izlete – (prijava u agenciji, plaćanje vodiču u autobusu u € Cene ulaznica su po zvaničnom cenovniku dvoraca i utvrđenja i moguće su izmene u 2019.godini.): dvorac Bojnice o Nitra – 40€ (u cenu je uključen prevoz, ulaznica u Dvorac Bojnice i Nitransku tvrđavu, razgledanje prema programu i usluge vodiča); dvorac Crveni Kamen – 25€ ( u cenu je uključen prevoz, ulaznica u Dvorac Crveni Kamen, razgledanje prema programu i usluge vodiča); utvrđenje Devin – 5€;
- individualne troškove putnika.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate, ugovoreni započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati

- gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja
- čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate (rate dospevaju svakog 10. i 25. u mesecu). Čekovi se deponuju 7 dana pre početka putovanja.
- platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro.
Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
POPUSTI I DOPLATE:
- doplata za jednokrevetnu sobu – na upit.
OPIS HOTELA (UKOLIKO U OPISANOM HOTELU NEMA MESTA, PUTNICI ĆE BITI SMEŠTENI U DRUGI HOTELU ISTE KATEGORIJE I KVALITETA) :
Hotel Baronka 3* - http://www.baronka.sk/en/about-the-hotel – hotel Baronka ima smeštaj kategorizacije 3* I 4* i nalazi se u istočnom delu Bratislave, koji nosi naziv Rača u podnožju Malih Karpata. Ova lokacija se smatra najlepšom i najbezbednijom u Bratislavi, vekovima unazad je poznata po vinskoj tradiciji. Hotel nudi smeštaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim I dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo.
NAPOMENE: organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International. Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Slovačke. Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 30 putnika da bi se isti realizovali. U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju. Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je usklađena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - "tax free", pa Vas molimo da to imate u vidu. Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa ROK ZA PRIJAVU JE 7 DANA PRE POLASKA ILI DO POPUNE MESTA.
Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International, licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine.
Cenovnik br 1 od 19.11.2018.

POSREDNIK U PRODAJI TURISTIČKA AGENCIJA KARPATI, LICENCA OTP 426/2010.


 Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Braće Ribnikar, br. 48
Tekući račun: 330-15006949-46, kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306; MB: 08681686
Licenca OTP br. 426/2010

Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; Mob.: 069/1851608
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. WEB: www.karpati.co.rs

Štampa