KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

delta

ulazak u ro

Biserni Ohrid

Sa posetom Skoplju

Termin: 11-14. jun 2020.

4 dana – 2 noćenja

1. dan: Polazak iz Novog Sada u 23h (ispred železničke stanice kod lokomotive), a u 00:30h iz
Beograda (sa perona glavne autobuske stanice u Beogradu). Noćna vožnja preko Srbije, Makedonije sa usputnim pauzama po potrebi grupe i zbog obavljanja carinskih formalnosti...
2. dan: Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje grada, spomenik Klimentu i Naumu, spomenik Ćirilu i Metodiju, crkva Sv. Sofije (nekadašnje sedište ohridske arhiepiskopije, izgrađene u X-XI veku), tvrđava cara Samuila iz X veka odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Jovan Kaneo iz XIII veka, Antički amfiteatar,... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan: Doručak. Posle doručka fakultativna vožnja brodom do Svetog Nauma, gde izvire reka Crni Drim. Fakultativna poseta manastiru Sveti Naum koji je lociran na najlepšem delu Ohridskog jezera, neposredno uz granicu sa Albanijom. Sv. Naum je bio učenik Ćirila i Metodija. Bio je poznat po isceliteljskim sposobnostima. Gradnja manastira je završena 900. a 910. godine je u njemu sahranjen Sv. Naum. Iz manastira koji je izgrađen na steni, pruža se spektakularan pogled na jezero i okolne planine. Slobodno vreme. Vožnja brodom do Ohrida. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan: Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Skoplje. Po dolasku razgledanje centra grada: Most umetnosti, Most civilizacije, Kameni most, spomenici posvećeni značajnim istorijskim ličnostima, Makedonska filharmonija, Arheološki muzej, Trg Makedonija, spomenik Aleksandru Makedonskom sa fontanom, Stari deo grada (čaršija), muzej holokausta, crkva Sv. Spasa, Skopska tvrđava-kale,...
Slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Dolazak u Novi Sad u kasnim večernjim časovima.

CENA ARANŽMANA: 12.000,00 dinara

NAČIN PLAĆANJA: prilikom rezervacije se uplaćuje 30% od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 7 dana pre polaska na put ili u dve mesečne rate, čekovima ili administrativnom zabranom, bez uvećanja.

POPUSTI I DOPLATE:
- deca do 4 godine besplatno;
- deca do 4-12 godina ostvaruju popust 30% od cene aranžmana u pratnji dve odrasle osobe (dete koristi pomoćni ležaj);
- doplata za jednokrevetnu sobu 1.800,00 dinara za dve noći.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audio- i video-opremom);
- smeštaj u hotelu Ambasador 3*, ili u nekom drugom hotelu iste kategorizacije, na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto); evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne i trokrevetne sobe;
- razgledanje Ohrida i Skoplja;
- usluge vodiča/ pratioca agencije „Karpati".

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- međunarodno putno osiguranje (380 din.);
- fakultativna vožnja brodom na Sveti Naum – 10€,
- fakultativnu posetu manastiru Sveti Naum – ulaznica oko 2€;
- individualne troškove.

Opis hotela:
Hotel Ambasador 3* - se nalazi u naselju Podmolje. Hotel poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe.
Sobe sadrže: kupatilo (tuš, fen za kosu), kablovska televizija, internet konekcija, direktna telefonska linija, klima uređaj, terasu.
U sastavu hotela su: recepcija, restoran i minibar. Tačan naziv hotela biće objavljen 10 dana pre polaska na put.

Napomene:
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Ukoliko je nakon zaključenja ugovora došlo do promena na monetarnom tržištu ili promena u tarifama prevoznika, koje utiču na cenu putovanja, organizator ima pravo da, uz pisanu saglasnost putnika, poveća cenu.
Cenovnik broj 1 od 11.02.2020.

OVAJ PROGRAM PREDSTAVLJA PREDUGOVORNO OBAVEŠTENJE.

CENA JE FORMIRANA NA BAZI 40 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA ODGODI ILI OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE POLASKA. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE „KARPATI".


 Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Braće Ribnikar, br. 48
Tekući račun: 330-15006949-46 , kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306 ; MB: 08681686
Licenca OTP br. 358/2020.kategorije A20 od 11.02.2020.
Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; Mob.: 069/185 16 08;
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ; WEB: www.karpati.co.rs

Štampa