KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

fb

unnamed

Kina

PEKING I ZABRANJENI GRAD-VELIKI KINESKI
ZID, MANASTIR ŠAOLIN-PEĆINE LONGMEN SA
STATUAMA BUDE, CARSKI GRAD SIJAN I VOJSKA
TERAKOTE, SUDŽOU VENECIJA KINE, ŠANGAJ

15. april (ponedeljak)–26. april (petak) 2019.
12 DANA – 9 NOĆI

SVI IZLETI I AERODROMSKE TAKSE URAČUNATE U CENU ARANŽMANA

1. dan: 15.04.2019. (ponedeljak)
Skup na aerodromu dva sate pre poletanja. Poletanje u 12h. Let do Dohe u Kataru u trajanju oko 5 časova. Sletanje u 18h, po lokalnom vremenu.
2. dan: 16.04.2019. (utorak)
Let za Peking u 02.10h po lokalnom vremenu. Let traje oko 8 časova. Dolazak u Peking u 14:.55h po lokalnom vremenu. Upoznavanje sa lokalnim vodičem. Transfer od aerodroma do hotela. Smeštaj u hotel sa ***. Slobodno popodne i veče. Noćenje.
3. dan: 17.04.2019. (sreda)
Doručak. Poseta Trgu Tjenanmen. To je najveći trg u centru Pekinga, čije se ime prevodi kao Kapija nebeskog mira. Ovaj simbol nacionalnog ponosa Kine, okružen je mnogim vladinim zgradama. Tu je i Mauzolej Mao Ce Tunga. Ulazak u Zabranjeni grad. Poseta ovoj svetskoj baštini u trajanju od oko 2 sata. Zabranjeni grad je bio dom 24 kineska cara, u periodu između 1368. i 1911.godine. Ovaj grad u gradu je najbolje očuvani carski kompleks u svetu, sa velikim trgom, salama, baštama i dvorištima. U toku posete obići ćemo prodavnicu svile i poklona.
Posle ručka transfer do Hrama neba. Hram je izgrađen 1420.godine za vreme vladavine dinastije Ming. Ovaj hram, koji pripada svetskoj baštini, su posećivali taoistički vladari Ming i Ćing dinastija u vreme godišnjih ceremonija za dobru žetvu. Smešten je na jugu Pekinga na prostoru od 273ha. U blizini hrama moguća je poseta Bisernoj pijaci. Ovo je mesto gde se mogu kupiti kvalitetni biseri, nakit i kozmetika, kao i razni suveniri.
Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan: 18.04.2019. (četvrtak)
Doručak. Transfer autobusom oko 2 sata vožnje (150km) do Badalinga Velikog Kineskog zida (UNESKO). Ovo svetsko čudo datira iz III veka p.n.e. i kažu da je jedino zdanje radjeno ljudskom rukom koje se vidi iz kosmosa i sa Meseca. Deo zida Badaling je veoma popularan i prvi je deo Velikog zida koji je otvoren za javnost. Moguća tura na zid je žičarom koja se posebno plaća, ili pešačka tura u trajanju od 3 sata, sa usponom na zid i turom u oba smera oko 8km.
Posle ručka posetićemo hram Lama. Prvobitno izgrađen kao rezidencija velikodostojnika 1694. godine, a kasnije transformisan u carsku palatu. Hram je konačno postao tibetanski budistički hram što je i danas, i ima najvećeg Budu na svetu od sandalovine.
Povratak u Peking. Slobodno veče. Moguć fakultativni odlazak u pozorište. Noćenje.
5. dan: 19.04.2019. (petak)
Doručak. Napuštanje soba. Odlazak na periferiju Pekinga u Letnju carsku palatu (UNESKO). Ovaj veliki kompleks palata, hramova i parkova koristila je carska porodica kao letnjikovac. Ceo kompleks je izgradjen na obodima tri velika veštačka jezera, a na jednom od njih se nalazi kameni brod poslednje kineske carice. Slobodno vreme za ručak.
Transfer do železničke stanice. Ukrcavanje u ekstra brzi voz najnovije generacije (tip G) za Kaifeng, u provinciji Henan. Ovaj voz razvija brzine preko 300km/h. Vožnja do Kaifenga traje oko 3 sata. Po dolasku u Kaifeng upoznavanje sa lokalnim vodičem. Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno veče. Noćenje.
6. dan: 20.04.2019. (subota)
Doručak. Transfer do obližnje planine Sungšan (najviši vrh:2665m), na kojoj se nalazi hram Šaolin, svetske baštine UNESCO-a. Hram je osnovan u V veku i stekao je svetsku slavu zbog negovanja kineskih borilačkih veština, a posebo Šaolin Kung Fuom. U okviru posete hramu gledaćemo Performans borilačkih veština koji će izvesti monasi.
Šetnja oko hrama po obroncima planine, uređenim stazama sa lepim pogledom do Šume Pagoda. To je kompleks od više od 240 grobnica pagoda izgradjenih za eminentne monahe istoimenog hrama.
U nastavku vožnja do grada Luojang. Smeštaj u hotel. Slobodno veče za obilazak grada. Noćenje.
7. dan: 21.04.2019. (nedelja)
Doručak. Napuštanje hotela i vožnja do Nacionalnog parka: Pećine Longmen na planini Longmenšan. Pećine se nalaze u blizini grada Loujang u klisuri reke Jisui, pritoke reke Huang He. Zbog oblika ove klisure pećine su u orginalu nazvane Zmajeva vrata. Pešački obilazak pećina oko 2 sata. Pećina su svrstane u svetsku baštinu (UNESKO). Njih je isklesao čovek u steni. Klesanje je trajalo oko 400.godina, a pećine su stare preko 1500.godina. Pećina ima više od 1300, sa 2345 dvorana - soba, i više od: 3600 memorijalnih natpisa i zapisa, 50 budističkih pagoda, i 9700 budističkih statua. Sa preko 100.000 budističkih slika i statua unutar nje, to je jedan od tri glavne budističke pećine u Kini.
Vožnja do železničke stanice u gradu Loujangu. Ukrcavanje u ekstra brzi voz najnovije generacije (tip G) za Xian, u provinciji Šansi. Ovaj voz razvija brzine preko 300km. na čas. Vožnja do Xiana traje oko 2 sata. Upoznavanje sa lokalnim vodičem. Transfer u Xian-u do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
8. dan: 22.04.2014. (ponedeljak)
Doručak. Današnji izlet će nas odvesti u Muzej terakota ratnika i konja (UNESCO), jedno od najvećih arheoloških otkrića na svetu, svrstano u osmo čudo starog sveta. Više od 8000 ratnika od terakote u prirodnoj veličini, streličara, pešadije, konja i bronzanih kola je čuvalo grob kineskog prvog cara preko 2.200 godina. Mauzolej cara Ćin Š Huanga. Moguća poseta mauzoleju prvog Kineskog cara. Ovaj car iz Čin dinastije ujedinio je 7 kineskih feudalnih kraljevina u jedno carstvo 221.god. pne. Radi zaštite od upada Huna, upravo je ovaj car započeo izgradnju Velikog Kineskog zida. Ovo senzacionalno svetsko čudo otkriveno je slučajno 1974.godine.
Kratka poseta radionici keramike. Zatim ćemo posetiti Pagodu Velike guske, znamenitost Tang Dinastije (618-907). Ovaj budistički hram sagrađen je u 7. Veku (652.god.). U njemu su smeštene budističke relikvije i statue sa drevnog putovanja u Indiju, mitskog sveštenika Huanzanga. U ovoj pagodi su prevodjeni prvi budistički spisi na kineski jezik, i izvršeno uvođenje budizma u Kinu.
Povratak u hotel. Slobodno popodne i veče. U toku večeri moguća poseta restoranu sa ukusnim testeninama: Dumpling Bankuetu tradicionalnoj hrani dinastiji Tang. Noćenje.
9. dan: 23.04.2019. (utorak)
Doručak. Napuštanje hotela. Pešačka tura po starom centru grada Xian. Dan počinje sa obilaskom Drevnog gradskog zida, koji je jedan od najstarijih zidova u Kini i još uvek okružuje centar Xian-a. Mogu se videti i: Velika džamija (iz 724.g.), Bazar, Kula bubanj i Kula zvonik. U centru muslimanske četvrti u Xian-u se nalazi pomenuta najveća islamska džamija u Kini, izgrađena u kombinaciji kineske arhitekture i islamske prakse.
Transfer do železničke stanice. Ukrcavanje u ekstra brzi voz najnovije generacije (tip G) za Suzhou, u provinciji Jaingsu. Ovaj voz razvija brzine preko 300km/h. Vožnja do Suzho-a traje oko 6,5 sata. Upoznavanje sa lokalnim vodičem. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
10. dan: 24.04.2019. (sreda)
Doručak. Napuštanje hotela. Grad Suzhou zovu još i Venecija Kine. Ujutro ćemo posetiti Baštu znamenitog upravnika, najmanja i najproporcionalnija od svih prelepih bašti u Suzhou. Zatim odlazimo u Administrativni vrt (UNESCO), najveći od svih klasičnih vrtova u Sudžou. Ove bašte predstavljaju sklop jezera, kanala, raznog rastinja i cveća koje ne mogu da ostave ravnodušnim posetioce.
Napravićemo posetu fabrici svile.
Popodne vožnja do Šangaja. Smeštaj u hotel. Zatim idemo u ulicu Xintiandi, oblast koja ističe harmonično spajanje klasičnog i modernog Šangaja. Povratak u hotel. Noćenje.
11. dan: 25.04.2019. (četvrtak)
Doručak. Napuštanje hotela. Stvari ostavljamo u sobi za prtljag u hotelu. Celodnevna turneja počinje sa baštom Yu (UNESCO). Zahvaljujući svom genijalnom dizajnu u dinastijama Ming i Ćing, postaje pravi muzej kineske drevne arhitekture. Obilazak Starog centra sa lavirintom šetalištom, očaravajućim ribnjacima, paviljonima i kamenim mostovima. Obilazak lokalne prodavnice poklona.
Odlazak do jedne od najviših zgrada na svetu. Uživaćemo u fantastičnom pogledu na Šangaj sa 88. sprata Jinmao tornja (Broadcast tower). Na 1380 stopa, to je treća najvisa zgrada na svetu, kao i dom najvišeg svetskog hotela, Grand Hiatt Šangaja.
Odlazak u Nanjing Road, neizbežnu kosmopolitsku ulicu koja privlači hiljade kupaca koji prate svetske trendove i modu iz celog sveta.
Prolazimo kroz živahni Bund, sa izuzetnim zgradama u evropskoj kolonijalnoj arhitekturi, novim neboderima i istorijskim zgradama u Šangaju. Ovo je poslovni centar starog kolonijalnog Šangaja, na reci Huang Pu, koja se u blizini uliva u reku Jangce a ova u more. Poseta se završava na Bazaru.
Uveče transfer do aerodroma u Šangaju. Let za Dohu u 23.50h po lokalnom vremenu. Let je u trajanju oko 10 sati.
12. dan: 26.04.2019. (petak)
Dolazak u Dohu u 05h po lokalnom vremenu. Let za Beograd u 06.35h u trajanju oko 5,5 sata. Dolazak u Beograd je u 11h.

CENA ARANŽMANA: 1800€

Cena sadrži:
avio karta Beograd-Doha-Peking, i povratak Šangaj-Doha-Beograd, sa svim aerodumskim taksama;
smeštaj u hotelima sa *** na bazi 9 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama. Peking 3 noći, Kaifeng 1 noć; Luojang 1 noć, Xian 2 noći, Suzhou 1 noć i Šangaj 1 noć;
voz ekstra brzi tipa G: Peking-Kaifeng, Luojang-Xian, Xian- Suzhou;
krstarenje brodom Velikim kanalom u Suzhou;
svi transferi od aerodroma i železnice do hotela, i obrnuto;
sve posete navedene u programu sa uključenim prvim ulaznicama.
lokalnog vodiča na engleskom jeziku, kod svih predviđenih obilazaka;
pratioca grupe (profesor kineske književnosti Vesna Dicić).

Cena ne sadrži:
individualne troškove;
žičara na Velikom zidu;
bakšiš za kineskog vodiča: uobičajeno iznosi 3$ putnik po danu;
putno osiguranje (1537 din);

Način plaćanja: u dinarskoj protivvrednosti, prema prodajnom kursu CreditAgricole banke; 200€ akontacija, ostatak u ratama do polaska; postoji mogucnost za uplatu ostatka u 8 mesecnih rata; poslednja rata 25.08.2019. (deponovani cekovi ili administrativna zabrana).

Hotel: (3 star):
Beijing: Travelers Inn Huaqiao
Kaifeng: Xin Dong Yuan Hotel
Luoyang: New Friendship Hotel
Xi'an: Citadines Central Xi'an
Suzhou: Lily Hotel Suzhou
Shanghai: Holiday Inn Express Zhabei

OVAJ PROGRAM PREDSTAVLJA PREDUGOVORNO OBAVEŠTENJE.
CENA JE FORMIRANA NA BAZI 10 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA ODGODI ILI OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE POLASKA. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE „KARPATI".
_______________________________________________________________________________________
Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Braće Ribnikar, br. 48
Tekući račun: 330-15006949-46 , kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306
Licenca OTP br. 426/2010.
Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; Mob.: 069/185 16 08;
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ; WEB: www.karpati.co.rs

 

 

Cenovnik 1 od 11.12.2018.

Štampa