KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

fb

unnamed

Zlatni Prag - 1. maj

 • 35-jpg
 • 844842e6ae3a6fe89a0b62a86ca537f5_1_large
 • Karlovy_Vary_Czech
 • P6
 • Prag_01 (1)
 • Prag_VIVA
 • drezden3
 • drezden_2
 • karlovy-vary--ceska-republika-juergen-weiss
 • karlovy-vary
 • prag-drezden-karlove-vari-2423-1
 • prag-jesen
 • prag-u-jesen1
 • prag___narodni_divadlo_by_pingallery-d4av5fe

Termin: 26. april - 2. maj 2019.

Prag - magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva... Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom... Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD, NOVI SAD
Polazak autobusom iz Beograda u 21h, (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje) iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive" oko 22h. Vožnja preko Mađarske, Slovačke, Češke sa kraćim usputnim pauzama radi odmora.
2. dan BRNO – PRAG
Dolazak u Brno u prepodnevnim časovima. Brno je glavni grad Moravkse i drugi po veličini grad u Republici Češkoj. Po dolasku razgledanje grada: Kapucinski trg, brdo Petrov na kome se nalazi gotička katedrala Sv. Petra i Pavla, Zelni trg sa fontanom Parnas, Stara gradska većnica u čijem se prolazu nalazi brnjenska aždaja. Obilazak Trga slobode sa Brnjenskim satom. Nakon razgledanja slobodno vreme. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke, u poslepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultativno upoznavanje grada sa pratiocem grupe. Individualan povratak u hotel. Noćenje.
3. dan PRAG – HRADČANI - JEVREJSKA ČETVRT – (FAKULTATIVNO) KRSTARENJE VLTAVOM
Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak praškog dvorca – Hradčana, katedrale Sv. Vida, bazilike Sv. Đorđa, Male Strane, prelazak preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV-tog nakon čega se laganom šetnjom stiže do Staromjestskih namjesti i čuvenog Astronomskog sata – Orloja i Tinske crkve. Nakon toga sledi šetnja kroz Jevrejsku četvrt, koja predstavlja najlepši muzej jevrejske umetnosti u čitavoj Evropi. Slobodno vreme ili fakultativno krstarenje brodom po Vltavi uz ručak i panoramsko razgledanje grada. Noćenje.
4. dan PRAG – (FAKULTATIVNO) KARLOVE VARI - PRAG
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Karlovih Vari. Po dolasku obilazak banjskog grada: banjske kuće (Lazne I, Lazne III), lekoviti izvori termalne vode, kolonade, grand hotel Pupp, katedrala Sv Marije Magdalene...Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Prag u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan PRAG – (FAKULTATIVNO) DREZDEN - PRAG
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Drezdena, grada na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturno-istorijskog značaja nazvan Venecijom severa ili Firencom na Elbi. Po dolasku razgledanje starog grada: Brilove terase na kojima se nalazi Albertina – galerija moderne umetnosti, Akademija lepih umetnosti, šetnja do Novog trga i Bogorodičine crkve, zatim do Kraljevske palate, Katedrale i čuvene Ceplerove opere. Obilazak se završava najlepšim zdanjem Drezdena – zamkom Cvinger, koji je građen po uzoru na Versaj i danas prestavlja kompleks muzeja i galerija. Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Prag u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
6. dan PRAG – (FAKULTATIVNO) – KUTNA HORA - PRAG
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet do Kutne Hore. Po dolasku obilazak grada: Italijanski dvor, mesto gde se u srednjem veku kovao praški groš, Katedrala Sv. Barbare, Crkva Sv. Jakova... Nakon obilaska slobodne vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Prag. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Češku, Slovačku, Mađarsku i Srbiju...
7. dan PRAG – NOVI SAD, BEOGRAD
Dolazak u Novi Sad, Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

TERMINI PUTOVANJAHOTELCENA PO OSOBISPECIJALNA PONUDA
26.04.-02.05.2019.
USKRS I 1.MAJ 
HOTEL SLAVIA 3* 155 € RASPRODATO
145 €
HOTEL OLYMPIK 3* 165 € RASPRODATO
155 €
HOTEL 3* 165 € DODATNI KAPACITETI 155 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz turističkim autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu,
- smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u hotelu Olympik*** ili hotelu Slavia 3***, smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
- razgledanje Brna u pratnji vodiča – pratioca,
- razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča,
- usluga vodiča – pratioca tokom putovanja,
- troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
fakultativni izleti:
- Krstarenje Vltavom uz buffet ručak ili večeru– 20€;
- Drezden – 30€;
- Karlove Vary – 25€;
- Kutna Hora – 20€;
- individualne troškove putnika.

POPUSTI I DOPLATE:
• doplata za jednokrevetnu sobu – na upit,
• cena aranžmana za sopstveni prevoz – na upit.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
• plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate,
• ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati,
• gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja,
• čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate (rate dospevaju svakog 10. i 25. u mesecu). Čekovi se deponuju 7 dana pre početka putovanja,
• platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro i American Express,
• cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

OPIS HOTELA:
Hotel Olympic Tristar 3* – www.olympik.cz; Hotel Olympic 3* udaljen je 200 m od stanice metroa Invalidovna (na liniji B), odakle se do centra Praga može stići za 10 – tak minuta. Doručak je na bazi švedskog stola. Broj smeštajnih jedinica je 280. Sobe imaju mini – bar, TV, sef i sopstveno kupatilo.
Hotel Slavia 3* – www.slaviahotel.com/; Hotel Slavia je smešten u mirnom delu Praga, udaljen svega 3 kilometra od centra grada. Nalazi se u sklopu sportskog centra SC Slavia Prag. Od hotela do centra grada može se doći za samo 20 minuta vožnje javnim gradskim prevozom (tramvajem ili podzemnom železnicom). Broj smeštajnih jedinica je 95 – standarnih i 50 superior soba. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Hotel ima 2 restorana u kojima se služi doručak na bazi švedskog stola.

NAPOMENE:
• Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.
• Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima Organizatora putovanja.
• Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Češke.
• Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 putnika da bi se isti realizovali.
• U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
• Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
• Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
• Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
• Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - "tax free", pa Vas molimo da to imate u vidu.
• Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
• Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
• ROK ZA PRIJAVU JE 7 DANA PRE POLASKA ILI DO POPUNE MESTA.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International,
licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine.
Cenovnik br 3 od 12.03.2019.

POSREDNIK U PRODAJI TURISTIČKA AGENCIJA KARPATI, LICENCA OTP 426/2010.


 

Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Braće Ribnikar, br. 48
Tekući račun: 330-15006949-46, kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306; MB: 08681686
Licenca OTP br. 426/2010
Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; Mob: 069/185 16 08
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.; WEB: www.karpati.co.rs

Štampa