KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

NG2019

Prag i Bratislava

 • 35-jpg
 • 844842e6ae3a6fe89a0b62a86ca537f5_1_large
 • Karlovy_Vary_Czech
 • P6
 • Prag_01 (1)
 • Prag_VIVA
 • drezden3
 • drezden_2
 • karlovy-vary--ceska-republika-juergen-weiss
 • karlovy-vary
 • prag-drezden-karlove-vari-2423-1
 • prag-jesen
 • prag-u-jesen1
 • prag___narodni_divadlo_by_pingallery-d4av5fe

Termini u 2018. godini:
4-9. decembar, 11-16. decembar, 18-23. decembar

Termini u 2019. godini:
1-6. januar, 8-13. januar, 15-20. januar, 22-27. januar, 29. januar - 3. februar, 
5-10. februar, 12-17. februar, 19-24. februar, 26. februar - 3. mart

 GRATIS IZLET U BRNO 

Prag - magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva... Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom... Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Program putovanja:

1. dan:
Polazak iz Beograda u 22h, (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje), iz Novog Sada sa parkinga kod „lokomotive" oko 23h. Vožnja preko Mađarske, Slovačke sa kraćim usputnim pauzama radi odmora.

2. dan: U prepodnevnim časovima dolazak u Bratislavu, glavni grad Slovačke. Razgledanje Starog grada (slov.: Staré Mesto) na obali Dunava: Konkatedrala sv. Martina (Konkatedrála svätého Martina), Hvezdoslavove namjesti, Stara većnica (Stará radnica); Zdanje Slovačkog narodnog pozorišta (Slovenské národné divadlo; arh. Fellner i Helmer); Primacijalna palata (Primaciálny palác); Michalská kapija (Michalská brána), Ronaldova fontana,  ...
Nastavak putovanja. U popodnevnim časovima dolazak u Prag, glavni grad Slovačke. Smeštaj u hotel. Kratak odmor. Fakultativno upoznavanje centra grada sa pratiocem grupe. Mogućnost fakultativnog odlaska u nacionalni češki restoran. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan: Doručak. Razgledanje Praga, čiji je istorijski centar uvršten u svetsku baštinu UNESCO-a. Najpre odlazak na Hradčane (Hradčany; deo grada na levoj obali reke Vltave). Obilazak tamošnjeg Praškog dvorca (Pražský hrad): katedrala Sv. Vida (Katedrála svatého Víta; monumentalna građevina iz X veka), s kapelom Sv. Vaclava; stara kraljevska palata; Vladislavova dvorana; bazilika Sv. Đorđa i Zlatna ulica, koja je sačuvala izgled iz XVI veka (posebna ulaznica). U nastavku razgledanja grada dolazak na Malostranski trg (Malostranské náměstí), na kojem je Crkva Sv. Nikole. Prelazak Vltave Karlovim mostom, na kojem se nalaze Stara kula i spomenik Karlu IV. Dolazak Karlovom ulicom u Stari grad (Staré Město), najlepšu četvrt grada i prvobitnu lokaciju naselja. Razgledanje tamošnjeg Starogradskog trga (Staroměstské náměsti), na kojem se nalaze spomenik Janu Husu, Tinski hram (Týnský chrám) i čuveni astronomski sat Orloj.
Nakon razgledanja predviđen je fakultativni izlet na krstarenje Vltavom uz ručak i panoramsko razgledanje. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan: Doručak. Slobodno vreme u Pragu ili polazak na celodnevni izlet u Drezden, grad u istočnom delu Nemačke, koji zbog svog kulturno-istorijskog značaja nosi naziv „Firenca na Elbi".
Povratak u Prag. Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan: Doručak. Slobodno vreme u Pragu ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u mesto Karlovi Vari (Karlovy Vary). Razgledanje ovog poznatog banjskog i turističkog centra, koji spada u najlepše srednjoevropske gradove. Grad je dobio ime po njegovom osnivaču, Karlu IV. Čuven je po svojim toplim izvorima i reci tople vode Tepla, ali i po filmskom festivalu i likeru Beherovka.
Posle podne povratak u Prag. Slobodno vreme u centru grada. Noćenje.
6. dan: Rani doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Brnu (planirano vreme polaska oko 7h). Po dolasku obilazak grada: neogotička katedrala Sv. Petra i Pavla, Kapucinski manastir, Zelni trg sa fontanom Parnas, palata Reduta, Stara gradska većnica, koja čuva Brnjensku aždaju i zanimljivu legendu. Šetnja do Trga slobode na kome se nalazi čuveni Brnjenski sat. Slobodno vreme za individualn aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak za Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora. Vožnja preko Slovačke i Mađarske sa usputnim pauzama za odmor i prelazak državnih granica. Dolazak u Novi Sad, Beograd oko ponoći.

TERMINI PUTOVANJAHOTELCENA PO OSOBISPECIJALNA PONUDA
04.12 - 09.12.2018.
SIGURAN POLAZAK
Hotel Fortuna West 3* 99€ LAST MINUTE 85€
18.12 - 23.12.2018.
SIGURAN POLAZAK
Hotel Slavia 3* 99€ 69€
01.01 - 06.01.2019.
SIGURAN POLAZAK
Hotel Slavia 3* 109€ 99€
08.01 - 13.01.2019. Hotel Slavia 3* 99€ 89€
15.01 - 20.01.2019. Hotel Slavia 3* 99€ 89€
22.01-27.01.2019. Hotel Slavia 3* 99€ 89€
29.01 - 03.02.2019. Hotel Slavia 3* 99€ 89€
05.02 - 10.02.2019. Hotel Slavia 3* 99€ 89€
12.02 - 17.02.2019. Hotel Slavia 3* 99€ 89€
19.02 - 24.02.2019. Hotel Slavia 3*  99€ 89€
26.02 - 03.03.2019. Hotel Slavia 3* 99€ 89€

SPECIJALNA PONUDA - BROJ MESTA OGRANIČEN
Hotel 4*- Exe Iris ; Hotel 4*- Don Giovani NA UPIT

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz turističkim mini-busom ili autobusom (sa audio i video-opremom);
- smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u Hotelu 3* ili u Hotelu 4*; smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, TV – om, TWC – om);
- razgledanje Bratislave uz pratnju vodiča – pratioca grupe;
- razgledanje Praga uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku;
- usluge pratioca grupe na putovanju;
- troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- fakultativni izleti;
- krstarenje Vltavom uz buffet ručak (večeru) 20€; izlet u Drezden 30€; izlet u Karlove Vari 25€);
- međunarodno putno osiguranje putnika;
- individualne troškove putnika.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate,
- ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati,
- gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja,
- čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate uz uvećanje od 2% mesečno u zavisnosti od broja rata (rate dospevaju svakog 10. u mesecu). Čekovi se deponuju odmah prilikom uplate avansa ili najkasnije u roku od tri dana od uplate avansa),
- platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro.
POPUSTI I DOPLATE:
- doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 3* - na upit;
- doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 4* - na upit;
- dete do 2 godine - besplatno (nema sedište u autobusu, kao ni poseban krevet);
- cena aranžmana za sopstveni prevoz Hotel 3* - na upit;
- cena aranžmana za sopstveni prevoz Hotel 4* - na upit;

OPISI HOTELA:
Hotel Slavia 3*- www.slaviahotel.com/; Hotel Slavia je smešten u mirnom delu Praga, udaljen svega 3 kilometra od centra grada. Nalazi se u sklopu sportskog centra SC Slavia Prag. Od hotela do centra grada može se doći za samo 20 minuta vožnje javnim gradskim prevozom (tramvajem ili podzemnom železnicom). Broj smeštajnih jedinica je 95-standarnih i 50 superior soba. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Hotel ima 2 restorana u kojima se služi doručak na bazi švedskog stola.
Hotel Iris Hotel Eden 4* - www.exeirishotel.com/EN/hotel.html; Moderan hotel izgradjen 2008.godine, nalazi se u okviru stadiona Slavija, poseduje 150 soba. Poseduje veliku kongres salu za preko 350 osoba, sopstveni restoran. U okolini hotela se nalazi i trzni centar Eden. Ima odlicnu povezanost sa centrom grada tramvajem, odakle se stize za 20tak minuta. Sve sobe poseduju: flat Sat TV, klimu, internet konekciju, mini bar, kupatilo, fen.
Hotel Don Giovani 4* - www.hotel-prag.dorint.com/en/; Hotel Dorint Don Giovanni smešten je pored stanice metroa Želivskeho (na liniji A), odakle se do centra Praga može stići za 10-tak minuta. Gostima su na raspolaganju spa centar (uz doplatu) i restoran u kome se služi bogat doručak na bazi švedskog stola. Sve elegantno uređene i klimatizovane sobe sadrže mini-bar i flat-screen TV sa satelitskim kanalima. Broj smeštajnih jedinica je 397.
Hotel Olympic Tristar 3* - www.olympik.cz; Hotel Olympic 3* udaljen je 200 m od stanice metroa Invalidovna (na liniji B), odakle se do centra Praga može stići za 10-tak minuta. Doručak je na bazi švedskog stola. Broj smeštajnih jedinica je 280. Sobe imaju mini-bar, TV, sef i sopstveno kupatilo.
Hotel Amedia 3* - www.prague-eurohotel.com; Hotel Amedia nalazi se na 500m od Tržnog centra-Chodov i od stanice metroa Chodov (na liniji C). Do centra Praga stiže se za 20-tak minuta vožnje metroom. Broj smeštajnih jedinica je 204. Sobe su klimatizovane, svaka sadrži TV, prostor za sedenje, sopstveno kupatilo sa tuš kabinom. Doručak je na bazi švedskog stola.
Top Hotel 4* - www.tophotel.cz; Top hotel nalazi se pokraj autoputa br.1, 800m od Tržnog centra Chodov. Do centra Praga stiže se za 25 min vožnje javnim gradskim prevozom. Autobuska stanica se nalazi ispred samog hotela. Broj smeštajnih jedinica je 510. Sobe sadrže TV, telefon, sopstveno kupatilo. Doručak je na bazi švedskog stola.

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Krstarenje Vltavom uz buffet ručak – pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2 sata možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča – pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozorište...).
- Drezden – glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim gradjevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva (Frauenkirche), rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Avgustov most.
- Karlove Vari – jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. Veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.
- minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se ostvarilo izvodjenje fakultativnih izleta
- u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera.

CENA JE FORMIRANA NA BAZI 40 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE POLASKA. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA ORGANIZATORA.


Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Braće Ribnikar, br. 48
Tekući račun: 330-15006949-46 kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306
Licenca OTP br. 426/2010.
Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. WEB: www.karpati.co.rs

Štampa