KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

2

Ramska-tvrđava-slika-iz-vazduha-1024x600 1

Grb 2020 RGB

Kipar

"ostrvo ljubavi"

16-24. oktobar 2020. godine
9 dana - 7 polupansiona

 

1. dan: 16.10.2020. (petak)

Skup na aerodromu oko 21h, 3 sata pre poletanja.
2. dan: 17.10.2020. (subota)
Poletanje 00.05h. Let do Larnake u trajanju od oko 3 sata. Avion sleće u Larnaku po lokalnom vremenu u 03.30h. Transfer autobusom i odmah po dolasku smeštaj u hotel. Hotel se nalazi u gradu Larnaka na peščanoj plaži u blizini centra grada (oko 20 minuta laganog hoda). Odmor.
Doručak do 10:30. Nakon doručka, polazak otvorenim turističkim autobusom u obilazak Larnake. Vožnja oko obližnjeg Slanog jezera i poseta džamiji Hala Sultan Tekeši. Nastavak ture do Kamaresa - starog akvadukta iz Rimskog perioda. Nastavak vožnje do centra grada i promenade na obali mora. Povratak u hotel je individualni peške ili zajednički OpenBas-om.
Slobodno vreme za kupanje na plaži ispred hotela. Večera. Noćenje.
3. dan: 18.10.2020. (nedelja)
Doručak. Polazak autobusom na fakultativni izlet na planinu Trodos. Prvo vožnja oko 40 minuta do obližnjeg turističkog grada Limasola, koji je drugi po veličini grad na Kipru i ima najdužu obalu sa turističkim sadržajima. Zaustavićemo se pored zamka Medival, muzeja engleskog kralja Ričarda Lavljeg srca, u kom se on oženio sa španskom princezom Berengerijom Navarsakom. U nastavku šetnja glavnom promenadom: ulicama Arhiepiskopa Makariosa i Sv. Andreja gde se nalazi većina prodavnica i noćnih lokala. Prolazak autobusom pored tvrđave Kolosi, gde je u srednjem veku započeta proizvodnja čuvenog vina Komadanterija. Nastavak autobusom do planine Trodos.
Mogućnost pešačke ture od mesta Pano Platares (900m). Pešačenje laganom i uređenom stazom, do vodopada Kataraktes dužine oko 3km pa nadalje autobusom do Trodos platoa (1724m), koji je turistička i planinarska raskrsnica puteva i staza. Vreme trajanja pešačke ture je oko 1 sat. Ko ne želi ili ne može da pešači odlazi autobusom do Trodos platoa. Ovaj plato je turistički centar sa pogledom na vrh planine Olimpus (1951m) i velikim brojem prodavnica suvenira i domaćih proizvoda, kao i restorana.
Nastavak autobusom planinskim putevima do manastira Kikos (XI vek) posvećenog Devici Mariji. U ovom manastiru se čuvaju tri ikone koje je naslikao Jevanđelista Sveti Luka. Na brdu iznad manastira je Mauzolej Arhiepiskopa Makariosa (ne posećuje se). U povratku obilazak starog vinskog sela Omodos na padinama Trodosa. Poseta selu i lokalnoj vinariji. Povratak u Larnaku. Večera. Noćenje.
4. dan: 19.10.2020. (ponedeljak)
Doručak. Polazak autobusom na fakultativni izlet do glavnog grada Nikozija. Prvo ćemo obići selo Kiti. Posetićemo crkvu Angeloktisti iz XI veka. Nastavak puta do obližnjeg sela Lefkara, poznatom po zanatima: srebro i beli vez. Nastavak vožnje do grada Nikozija.
Nikozija je jedini glavni grad u Evropi kroz koji prolazi granična zelena linija. Prvo poseta Grčkog južnog dela grada. Panoramsko razgledanje: bastion Mlečana iz XVI veka, najlepša gradska kapije Famagusta, Trg ispred Arhiepiskopije sa katedralom Sv. Jovana i Vizantijskim muzejom, Arheološki muzej, pešačka zona - glavna ulica Landa. Slobodno vreme u centru grada. Povratak u Larnaku. Večera. Noćenje.

5. dan: 20.10.2020. (utorak)
Doručak. Polazak autobusom na fakultativni izlet na istok ostrva do Rta Greko.
Prvo se zaustavljamo na čuvenoj plaži Landa u jednom od najleših turističkih centara na Kipru, Aja Napi. U nastavku posećujemo manastir iz XVI veka koji su sagradili Mlečani. Obilazak Crkve Sv. Ane koja je u krugu manastira. Na kraju šetnja do gradske plaže i turističke luke.
Nastavak autobusom do privremene granice – zelene linije. Obzirom da je u vreme Korona virusa nemoguće preći u Turski deo Kipra, zaustavićemo se na Vidikovcu sa koga imamo dobar pogled na deo Kipra na Turskoj strani gde se vidi takozvani Grad duhova Famagusta. Turistički deo grada sa velikim brojem hotela na obali mora napušten je 1974. godine i u tom delu grada danas niko ne živi.
U nastavku kupanje na plaži Protaras na Rtu Greko, koja je jedna od najlepših plaža Kipra.
Povratak u Larnaku. Večera. Noćenje.
6. dan: 21.10.2020. (sreda)
Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i individualno razgledanje Larnake. Uveče fakultativno Kiparsko veče (za one koji idu na kiparsko veče, biće organizovan ručak u hotelu, umesto redovne večere). Noćenje.
7. dan: 22.10.2020. (četvrtak)
Doručak. Polazak autobusom na fakultativni izlet do turističkog mesta Pafos. Prvo zaustavljanje je u antičkom gradu Kurion (1200 god. p.n.e.). Poseta starom gradu sa izuzetno očuvanim amfiteatrom.
Nastavak puta do lokaliteta Petra Tou Romiu gde se po legendi rodila iz morske pene Afrodita, boginja ljubavi. Pauza za kupanje pored stena na Afroditinoj plaži.
Nastavak puta i poseta gradu Pafos. Ovaj grad ima najviše spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Tu su katakombe Sv. Solomona, crkva Sv. Pavla, kraljevske grobnice. Tu je i stara luka Pafos i muzej-kuća boga Dionisija. Šetnja pored mora do tvrđave Medival. Individualno poseta obližnjem arheološkom lokalitetu Kato Pafos (ulaznica 5€), sa izvanrednim antičkim mozaicima. Povratak u Larnaku. Večera. Noćenje.
8. dan: 23.10.2020. (petak)
Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje, i individualno razgledanje Larnake. Napuštanje soba oko 12:00. Večera.
Oko ponoći transfer minibusom do aerodroma Larnaka. Po dolasku na aerodrom čekiranje za let.
9. dan: 24.10.2020. (subota)
Let za Beograd u 04.15h, u trajanju od oko 3 sata. Dolazak u Beograd po lokalnom vremenu je u 05.50h.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 560€

NAČIN PLAĆANJA: u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije.
Prilikom rezervacije uplaćuje se akontacija u iznosu od 100€, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- avionski prevoz na relaciji Beograd-Larnaka-Beograd sa uračunatim aerodromskim taksama;
- smeštaj u hotelu „Flamingo" *** u Larnaki, na bazi 7 polupansiona (doručak-švedski sto, večera- kontinentalni obrok); evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe;
- obilazak Larnake otvorenim autobusom;
- transfer aerodrom-hotel-aerodrom;
- usluge vodiča/pratioca agencije „Karpati".

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• komplet fakultavnih izleta 190€
• ili pojedinačno fakultativne izlete po sledećim cenama:
- Trodos - 60€
- Nikozija - 50€
- Famagusta - 60€
- Pafos - 60€
Svi izleti se realizuju u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku.
Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 15 putnika. Obavezne su prijave u agenciji pre polaska na put. Uplata može biti izvršena u agenciji ili inostranom predstavniku na Kipru.
- "Kiparsko veče" – oko 35€
- međunarodno putno osiguranje (1.150,00 din.).

VAŽNA NAPOMENA: Državljanima Srbije je od 24.09.2020. dozvoljen ulazak na Kipar uz obavezan PCR test (ne stariji od 72 sata).

Opis hotela:
Hotel "Flamingo" *** nalazi se na plaži. Sobe su dvokrevetne (telefon, televizija, sopstveno kupatilo...). U sastavu hotela su restoran, bar, konferencijske sale...

Napomene:
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Ukoliko je nakon zaključenja ugovora došlo do promena na monetarnom tržištu ili promena u tarifama prevoznika, koje utiču na cenu putovanja, organizator ima pravo da, uz pisanu saglasnost putnika, poveća cenu.

OVAJ PROGRAM PREDSTAVLJA PREDUGOVORNO OBAVEŠTENJE.
CENA JE FORMIRANA NA BAZI 20 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA ODGODI ILI OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE POLASKA. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE „KARPATI".
Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Braće Ribnikar, br. 48
Tekući račun: 330-15006949-46 , kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306; MB: 08681686
Licenca OTP br. 358/2020. Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; Mob.: 069/185 16 08;
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.; www.karpati.co.rs

Štampa