KARPATI

                                                TURISTIČKA AGENCIJA

 

delta

ulazak u ro

Vikend u carskoj Banji Herkulane

krstarenje brodom po Đerdapskoj klisuri

Termin u 2019. godini:

12–13. oktobar
2 dana - 1 noćenje


1. dan: Polazak u 6 h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u 7.30 h iz Beograda (sa perona glavne autobuske stanice). Putovanje ka Rumuniji kroz impresivnu Đerdapsku klisuru.
Dolazak u Banju Herkulane (Băile Herculane). Banja Herkulane (Băile Herculane) smeštena je u Karpatima, u slikovitom kanjonu reke Černe (Cerna). Udaljena je oko 30 km od Đerdapske klisure. Banja Herkulane najpoznatija je i najstarija banja u Rumuniji i jedna od najstarijih banja sveta. Prema legendi, Herkules je ovde dobio još veću snagu i uspeo da pobedi hidru. Za lekovite vode ove banje znali su i Dačani i Rimljani. Banja Herkulane spominje se prvi put 153. godine nove ere, u vreme rimskog imperatora (i filozofa) Marka Aurelija, koji se odmarao i lečio u ovoj banji. Mnogo vekova kasnije, u XVIII veku, Banja je modernizovana i rekonstruisana u impresivnom arhitektonskom stilu austrijskog baroka. Mnoge krunisane glave Evrope boravile su od tada u Banji Herkulane: carica Marija Terezija, car Franc Jozef (Franja Josif) i njegova supruga Elizabeta-Sisi, srpski kralj Aleksandar Obrenović, rumunski kralj Karol I Hoencolern... Banja, inače, leži na nadmorskoj visini od oko 170 m i jedinstvena je po vazduhu bogatom negativnim jonima. Koncentracija negativnih jona od preko 2000 jona po cm3 (kao na nadmorskoj visini od 2000 m!) izrazito ublažuje negativne efekte stresa. Banja Herkulane poznata je, pre svega, po termalnim izvorima, za koje su Rimljani verovali da su čudotvorni. Postoji 19 mineralnih izvora slane termalne vode, od kojih se 9 koristi u terapeutske svrhe.
Smeštaj u hotel. Organizovano razgledanje Banje i njene interesantne arhitekture (karakteristični detalji jesu i bronzana statua Herkula iz 1847. godine, simbol Banje, i park sa stablom mamutske sekvoje). Slobodno vreme za kupanje u zatvorenom bazenu ili fizički oporavak u fitness-salonu. Noćenje.

2. dan: Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak autobusom do grada Oršova (Orşova), na ušću Černe u Dunav. Polazak na krstarenje brodom po Đerdapskoj klisuri: Trajanova tabla (Tabula Traiana; natpis uklesan u stenu 103. godine, povodom prosecanja puta u doba rimskog imperatora Trajana), skulptura dačkog kralja Decebala (skulptura, visoka 40 m, predstavlja najvišu skulpturu u steni u Evropi), manastir Mrakonja (zabeležen u dokumentima iz 1453. godine; razoren u vreme rusko- -austrijsko-turskih ratova, a obnovljen 1968. godine); ušće reke Ješelnice (Ieşelniţa), Mali kazan, zaliv Dubova, Veliki kazan, pećine Veterani i Ponikva (Ponicova)... Povratak brodom u Oršovu. Polazak autobusom za Srbiju. Povratak u Beograd, odnosno Novi Sad, u kasnim večernjim časovima.

CENA ARANŽMANA: 5.000 dinara + 35€

NAČIN PLAĆANJA:
prilikom rezervacije se uplaćuje 5.000 dinara; ostatak najkasnije 7 dana pre polaska na put ili u dve mesečne rate, čekovima ili administrativnom zabranom, bez uvećanja, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz udobnim turističkim autobusom (sa klima-uređajem te audio- i video-opremom);
- smeštaj u hotelu "Diana"*** ili nekom drugom iste kategorizacije, dvokrevetne sobe ili u family apartmanima za 4 osobe; evropska kategorizacija hotela; smeštaj na bazi 1 noćenja s doručkom (švedski sto); tačan naziv hotela biće objavljen 15 dana pre polaska na put;
- krstarenje brodom po Đerdapskoj klisuri;
- usluge vodiča/pratioca agencije „Karpati".

Cena aranžmana ne obuhvata osiguranje putnika (255 din.).

POPUSTI I DOPLATE:
- deca do 4 godine besplatno;
- deca do 4-12 godina ostvaruju popust 30 % od cene aranžmana u zajedničkom ležaju;
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem plaća 65 €);
- doplata za jednokrevetnu sobu 15 € za noć.

Opis hotela:
Hotel "Diana"*** nalazi se nedaleko od centra novijeg dela banje Herkulane. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. U sastavu hotela su: restoran, saunu, bazen, đakuzi, fitnes centar...

Napomene:
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Ukoliko je nakon zaključenja ugovora došlo do promena na monetarnom tržištu ili promena u tarifama prevoznika, koje utiču na cenu putovanja, organizator ima pravo da, uz pisanu saglasnost putnika, poveća cenu.
Za ulazak na Bas-ove perone agencija će, pre polaska na put, poslati peronske karte svim putnicima iz Beograda.

Cenovnik broj 5 od 28.06.2019.

CENA JE FORMIRANA NA BAZI 40 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA ODGODI ILI OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE POLASKA. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE „KARPATI".


 Turistička agencija „KARPATI" doo, 21000 Novi Sad, Breće Ribnikar, br. 48
Tekući račun: 330-15006949-46 kod Credit Agricole banke
Registar privrednih subjekata: BD 244709/2006, PIB: 101655306
Licenca OTP br. 426/2010.
Tel.: 021 427 117; Tel./fax: 021 466 940; Mob.: 069 185 16 08;
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. WEB: www.karpati.co.rs

Štampa